Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28660025
   « Vissza

Szerencsejáték-kultúra: Hogyan ne váljunk függővé az online szerencsejátékoktól

 « Cikkek és hírek 
2020. szeptember 28.
 

Néhány tipp, hogyan ne váljon szerencsejáték függővé. Hasznos tanácsok, amik segíthetnek a probléma megelőzésében és kezelésében.

kepfile

Az egyes vélemények különböznek a szerencsejáték-függőség meghatározásában. Általánosságban azonban olyan tevékenységnek tekinthető, amelynek során az egyén nem tud ellenállni a szerencsejáték iránti késztetésnek, ami súlyos, hátrányos személyes vagy társadalmi következményekkel jár. A problémás szerencsejáték megállítása rendkívül nehéz lehet, de ha egyszer sikerül abbahagyni, akkor ezután folyamatos figyelmet igényel ennek fenntartása is. Az egykori problémás szerencsejátékosok rendkívül nehezen kezdik újra a szabadidős szerencsejátékokat. A legtöbb problémával szenvedő szerencsejátékosnak, ha nem mindegyiknek, a felépülés absztinencián alapuló megközelítésére van szükség ahhoz, hogy teljes és egészséges életet élhessen. Az absztinencia fenntartásához kulcsfontosságú, hogy hatékony gyógyulási program álljon rendelkezésre a visszaesés megelőzésére.

A volt szerencsejátékosok, akik hozzászoktak az aktív függőség csúcsaihoz és mélypontjaihoz, életükben jellemzően unalommal küzdenek. Meg kell próbálni úgy megtervezni a napjait, hogy ne legyen kísértés, hogy szerencsejátékkal töltse ki az üres teret. Bár számos oldal, mint a legjobbmagyarkaszinok.com is megmutatja, hogy milyen online lehetőségek vannak a szerencsejátékra, azonban figyelni kell arra, hogy a gondokkal küzdő játékosok kordában tudják tartani a játékra való hajlamot, és csak legfeljebb bizonyos időszakokban engedjenek a kísértésnek. 

Érdemes lehet megpróbálni elfelejteni a tegnap történteket, beleértve a szerencsejáték-veszteségeket is. A bukmékereknél vagy kaszinóknál történő veszteség visszanyerésének vágya korlátozza azt a képességét, hogy a felépülési problémákra összpontosítson. Az, hogy valaki felvállalja az életét és felelősséget vállaljon a tetteiért és azok következményeiért alapvető fontosságú. Ez azt is jelenti, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy mit tartogathat a holnap az életében. Tartsa a hangsúlyt azon, amit ma megtehet, ami elősegíti a függőségből való folyamatos felépülését. Az agya hozzászokott ahhoz, hogy szerencsejáték közben bizonyos módon működjön, de ha abbahagyja, akkor  továbbra is folyamatosan stimulálni kell. Próbáljon meg tehát minden nap új célokat és feladatokat kitűzni maga elé. Ha a problémamegoldásra összpontosít, jobban meg tud majd birkózni a szerencsejátékra való késztetésekkel, amikor azok jönnek. Akár azzal is próbát tehet, hogy az olyan oldalakat olvassa, mint az online lehetőségeket szerencsejátékokat bemutató nejlepsiceskacasina.com/, majd ne engedjen a kísértésnek és foglalkozzon más tevékenységekkel.

A szerencsejátékosok változatlanul elvesztik érdeklődésüket a hobbik iránt, ahogy egyre inkább rabjaivá válnak szerencsejátékuknak. Miután abbahagyta, fontos, hogy felélessze a régi hobbikat. Ez nemcsak az önbecsülését fogja növelni, hanem rendszeres emlékeztetőt is  ad új életmódjára. A legtöbb viselkedési függőséghez hasonlóan fontos, hogy egészségesebb tevékenységet találjunk a negatív függőség helyettesítésére. Ezáltal az új életmód előnyeire fog összpontosítani, nem pedig arra, amiről lemarad. Legyen különösen éber különleges események előtt Bizonyos kutatások már felfedték és kimutatták, hogy a szerencsejátékosoknak általában nehézségeik vannak az impulzuskontroll kezelésében és a kielégülés késleltetésében. Ismerje fel, hogy meg kell erősítenie elhatározását, amikor különleges események közelednek. Ha például sportszerencsejátékos lett volna, akkor az olyan különleges események, mint a labdarúgó világbajnokság és Európa-bajnokság, a wimbledoni tenisztorna, az Olimpia, vagy egyéb világesemények különösen nagy kihívást jelenthetnek. Talán el kell kerülnie az eseményeket körülvevő médiában a megnövekedett marketinget, különösen, ha a bukmékercégek egyedi ajánlatokkal bombázzák.

A stressz az érzelmeink kezelésének barométere, és jelentős mértékben hozzájárulhat a szerencsejátékból való felépülés visszaeséséhez. Létfontosságú, hogy új, egészséges módszereket találjunk a stressz leküzdésére, legyen az fizikai gyakorlat, meditáció, hipnoterápia vagy beszélgetés egy megbízható baráttal. A kockázat az, hogy a szerencsejáték kísértése egyre erősebb lesz, ahogy egyre stresszesebbé válik. Fontos emlékeztetnie magát arra, hogy fegyelem hiányában szinte biztosan elveszíti a pénzét, függetlenül a fogadási stratégiától. Ez a problémás szerencsejáték alapvető ténye. A szerencsejátékra való késztetése csábító kísértésnek tűnhet, ha pénzügyi gondjai vannak, különösen mivel a legtöbb szerencsejáték azonnali magas jutalom lehetőségét kínálja. Ha emlékezteti magát arra, hogy nem tudja abbahagyni, ha elkezdi a felismerést és beismerést, akkor segíthet megbirkózni a szerencsejátékra való késztetésekkel. A tiszta idő értékes. Tekintse a szerencsejátékra való késztetést átmeneti fenyegetésnek, és készüljön fel arra, hogy különleges alkalmakkor, például születésnapok, házassági  évfordulók vagy vizsgaidőszak előtt felbukkanhat.

Társítsa fogadási platformját negatív konnotációval, és képzeljen el egy negatív képet, ha az üzemeltető logójára gondol. Ily módon törekedhet a szerencsejáték negatív elfogultságának tudatalattijába ágyazására. Segít abban is, hogy pontosan emlékezzen arra, milyen alacsonyan és kétségbeesetten érezte magát, amikor abbahagyta. Annak tudatában tartása, hogy milyen jobb az élete szerencsejáték nélkül, létfontosságú minden visszaesés-megelőzési stratégiában. Ha ez megfelel bármilyen spirituális gyakorlatnak, akkor annál jobb. Ha hálás hozzáállásunk van, kevésbé valószínű, hogy izgalmat keresünk. A függőségek a kötődés kudarcának tekinthetők. Egy problémás szerencsejátékos azért ragaszkodik a szerencsejátékhoz, mert semmi máshoz nem tudott olyan teljes mértékben kötődni. 

A játékra szánt idő csökkentése és minimalizálása mindenki számára fontos, függetlenül attól, hogy milyen játékot szeret. A pókerjáték azonban egy kaszinóban általában legalább néhány óráig tart, és az idő repül, amikor a tárcsákat kedvenc nyerőgépén pörgeti. Emellett például a pókerben zsetonokat kap, és ki kell várni a sorát, miközben a nyerőgépeken ön az, aki meghatározza a dinamikát, és eltéved egy izgalmas kalandban, a szórakoztató karakterekben és a mutatós grafikában. Bizonyos szakértők szerint a legtöbb neves online kaszinó olyan különleges szolgáltatást kínál, amelyben meghatározhatja, mennyi időt szeretne játszani. Ha lejár az idő, akkor nem férhet hozzá a játékokhoz, és csak másnap módosíthatja az időt. Ha egy hagyományos helyszínen tartózkodik, és szeretne néhány nyerőgépet pörgetni, hamarosan rá fog jönni, hogy nincsenek órák, amelyek segítenék az idő követését. Ennek ellenére könnyedén beállíthat egy időzítőt mobiltelefonján, vagy egyszerűen viselhet karórát, hogy nyomon kövesse, mennyi ideje játszik.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez