Helyi Hírek - Független folyóirat   2017.05.24. szerda
Eszter, Eliza, Vanessza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 8021503
   « Vissza

Receptek

 
 
 

2017. május 17.

Rakott gomba

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej hagyma, 80 dkg régi krumpli, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 4 dkg zsír, 2 csokor petrezselyem, só A gombát...

 

2017. március 22.

Zöldséges sült

Hozzávalók: 1 kg karaj egyben, 2 nagyobb paradicsom, 2 TV paprika, 1 alma, 4 krumpli, só, olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 5 dkg csemege szalonna A...

 

2017. január 17.

Felsál pikáns mártással

Hozzávalók: 80 dkg szeletelt marhafelsál, 3 dkg zsír, 50 dkg paradicsom (vagy 2 dl paradicsomlé), 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg...

 

2016. november 8.

Székelykáposzta

Hozzávalók: 60 dkg lapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 60 dkg savanyú káposzta, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 5 dkg...

 

2016. szeptember 13.

Lecsó

Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-15 dkg füstölt szalonna, 30 dkg parasztkolbász, 1 bő kanál pirospaprika, 1...

 

2016. július 13.

Kaporleves

Hozzávalók: félmaroknyi vágott zöld kapor, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, tej...

 

2016. május 10.

Paradicsomos fasírt

Hozzávalók: fél kg darálthús (sertés), 1 fej hagyma, 2 zsemle, 6 dl paradicsomlé, só, cukor, mustár, olaj, 2...

 

2016. március 21.

Tejben párolt marhaszelet

Hozzávalók: 5 szelet marhahús, 2 dl tej, kevés zsiradék A vékony hússzeleteket sózzuk, majd zsiradékon hirtelen...

 

2016. január 20.

Farsangi fánk

Hozzávalók: 4 dl tej, 8 db mokkacukor, 3 dkg morzsolt élesztő, 4 tojás sárgája, 7 dl-nyi liszt, 4 evőkanál olvasztott...

 

2015. november 11.

Szüreti pörkölt

Hozzávalók: 1 kg birkahús, vagy marhalábszár, 2 fej hagyma, 1 evőkanál olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csapott...

 

2015. szeptember 17.

Fokhagymás csirke

Hozzávalók: 8 szelet csirkemell filé, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors A...

 

2015. július 17.

Bolgár saláta

Hozzávalók: 4 db paprika, 4 db paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 nagy uborka, 1 evőkanál borecet, 3 evőkanál olaj, 10 dkg...

 

2015. május 15.

Spenótgaluska

Hozzávalók: 40 dkg spenót, 10 dkg vaj, 5 zsemle, 5 tojás, 5 dkg reszelt sajt, sajtmártás, só, őrölt bors, tej A...

 

2015. március 20.

Spenótlabdacsok sajtmártással

     Hozzávalók: 50 dkg spenót, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj    ...

 

2014. december 9.

Hurkás dagadó

Hozzávalók: 1 szál véres­hurka, 1 szál májashurka, 1 kg dagadó, só, majoranna, olaj A felszúrt...

 

2014. október 15.

Cipóban sült csülök

Hozzávalók: 50 dkg füstölt csülök, 15 dkg liszt, 1 nagy krumpli, 2x1 tojás sárgája, 5 dkg élesztő, 3 dl tej,...

 

2014. augusztus 21.

Csirkepiláf

Hozzávalók: 1 csirke, 2 fej hagyma, 5 paradicsom, 3 zöldpaprika, 25 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 1 babérlevél, pirospaprika,...

 

2014. június 4.

Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell vagy szárny, 1 zellergumó, 2 sárgarépa, 1 nagy póréhagyma, 2 gerezd új fokhagyma, 20...

 

2014. április 1.

Sült csirke fokhagymamártással

Hozzávalók: 4 fél csirkemell, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl fehérbor, 2 dl csirkehús-alaplé  ...

 

2014. február 17.

Farsangi fánk

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, tej, 1 csomag vaníliás cukor,...

 

2013. december 10.

Korhelyleves

Hozzávalók: 20 dkg sertésdagadó, 20 dkg sertésmáj, 20 dkg császárszalonna, fél kg savanyú káposzta, 15...

 

2013. október 18.

Búcsú lecsó

Elköszönünk a nyártól, még kapható a Sashalmi piacon az igazi, nem kényszerérett paradicsom, lecsópaprika....

 

2013. augusztus 27.

Húsgombóc-leves

Hozzávalók: 30 dkg darált hús, 30 dkg csont, 1 zsemle, 1 tojás, 1 leveszöldség, 1 darabka zellergumó, 2-3 db krumpli, 1 fej...

 

2013. június 12.

Zöldborsós karaj

Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott karaj, 50 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál liszt, 5 dkg vaj, 1 csipet cukor, só A...

 

2013. április 18.

Sült pisztráng

Hozzávalók: 1 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2...

 

2013. február 21.

Böjti káposzta

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 1 kg-os savanyú káposztafej, 25 dkg rizs, 4 db kemény tojás, 1 fej hagyma, 1 gerezd...

 

2012. december 13.

Halászlé regős módra

Hozzávalók: egy 1,5 kg-os ponty, 20 dkg hagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 paradicsom, 1-1 sárgarépa és gyökér, 1...

 

2012. október 18.

Felsál párolva, mártással

Hozzávalók: 60 dkg marhafelsál, 1 evőkanál mangalicazsír, 1 dl paradicsomlé, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, liszt, ecet,...

 

2012. augusztus 22.

Húsos lecsó gazdagon

Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli tarja, 20 dkg füstölt szalonna, fél kg paradicsom, fél kg hagyma, fél kg...

 

2012. június 13.

Lucskos káposzta

Hozzávalók: fél kg lapocka egyben, 20 dkg füstölt oldalas, 20 dkg nyers császárszalonna, 1 db fejes káposzta, 1 csokor kapor, 1...

 

2012. április 18.

Tavaszi rostélyos

Hozzávalók: 60 dkg rostélyos, 30 dkg vegyes zöldség, 20 dkg krumpli, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, 1 késhegynyi pirospaprika, só,...

 

2012. március 22.

Citromos csirke

Hozzávalók: 1 csirke, 1 pohár vörösbor, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl tejföl,...

 

2012. február 23.

Citromos csirke

Hozzávalók: 2 db csirkemell, 20 dkg vegyeszöldség, 1 csokor petrezselyem, 1 kávéskanál liszt, 1 db citrom, só, olaj A mellet...

 

2012. január 20.

Csirkepörkölt fokhagymásan

Hozzávalók: 1 db csirkemell, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál liszt, fél dl paradicsompüré, 1 cikk fokhagyma,...

 

2011. november 29.

Fokhagymás tokány

Hozzávalók:  80 dkg tarja, 1 fej fokhagyma, fél dl olaj vagy zsír, 1 teáskanálnyi liszt, tej, só, bors A tarjaszeleteket...

 

2011. október 31.

Töltött hagyma

Hozzávalók:  40 dkg darált pulykamell, 4 nagy fej hagyma, 10 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl,...

 

2011. október 5.

Szilvás pulyka

Hozzávalók:  50 dkg pulykamell, 30 dkg szilva, 1 dl száraz fehérbor, liszt, só, bors, olaj (zsír) A húst szeletekre...

 

2011. szeptember 7.

Májas ragu

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 20 dkg sertésmáj, 5-6 szem paradicsom, 1 fej hagyma, zsír, só, bors,...

 

2011. július 21.

Vetrece puliszkával

  Hozzávalók: 50 dkg tyúkmell, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 1 csipet őrölt...

 

2011. június 2.

Sült krumpli, salátaleves

  Hozzávalók: 1 kg apró újkrumpli, 2 csokor pet­re­zse­lyem­zöld, fél dl olaj, 2 fej saláta, 3 gerezd fokhagyma,...

 

2011. május 4.

Bableves

  Hozzávalók: 1 liter főtt sonka leve, 30 dkg maradék főtt sonka, 30 dkg fehérbab, 1 bögre házi csipetke, 4 gerezd...

 

2011. március 30.

Korhely káposztaleves

  Hozzávalók: 30 dkg füstölt hús, 30 dkg lapocka, 30 dkg oldalas, 20 dkg sertésvelő, fél kg savanyú káposzta, 1...

 

2011. február 16.

Zöldséges orjaleves

  Hozzávalók: 3 kg húsos orjacsont, fél kg sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 nagy zeller, 1 fej...

 

2011. január 19.

Disznótoros tepsiben

  Hozzávalók: 1 kg vegyes hurka, fél kg sütőkolbász, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl liszt, 1...

 

2010. december 1.

Lecsós rostélyos

Hozzávalók: fél kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 db TV paprika, 2 db...

 

2010. november 3.

Májtál

Hozzávalók: 50 dkg szár­nyas-, vagy sertésmáj, fél dl olaj, 1 fej hagyma, 1 dl paradicsomlé, 1 dl száraz...

 

2010. október 6.

Rostélyos lecsósan

  Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 1 evőkanál mangalicazsír, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, liszt, só A...

 

2010. június 16.

Borban kirántott karfiol

Hozzávalók: 1 dl fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 kg karfiol, 15 dkg reszelt sajt, olaj, só, 10 dkg liszt A karfiolt nagyobb darabokra...

 

2010. május 19.

Töltött tök

Hozzávalók: 1 db zsenge tök, 1 kg disznóhús, 2 db tojás, 1 zsemle, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 7 dl paradicsomlé, 10 dkg...

 

2010. április 9.

Tojásos bárány

  Hozzávalók: 1 kg báránycomb, vagy (és) oldalas, 3 tojás, 2 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor (száraz), 1...

 

2010. február 3.

Sült karaj gazdagon

Hozzávalók: 1 kg csontos karaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2-3 fej gomba, 1 szál...

 

2010. január 13.

Csirkemell fokhagyma­mártásban

Hozzávalók: 1 db csirkemell, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 5 gerezd magyar fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, só,...

 

2009. november 2.

Szalontüdő (pájsli)

Hozzávalók: 1 db sertéstüdő, 10 dkg zsír (olaj), 10 dkg liszt, 1 tej­föl, 1 dkg szemes bors, 1 dkg köménymag, 1 dkg...

 

2009. szeptember 21.

Töltött rostélyos

Hozzávalók: 75 dkg rostélyos, 25 dkg gomba, 1 tojás, 1 tejföl, 1 fej hagyma, 1 kanál zsír, 1 csokor petrezselyem, bors, só, pirospaprika. A hússzeleteket megtisztítjuk a...

 

2009. augusztus 18.

Lecsó

Hozzávalók: fél kg paprika, 1 kg lédús paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, 3 fej hagyma, 1 szál parasztkolbász, só, cukor, pirospaprika, egy marék rizs A szalonnát...

 

2009. június 3.

Töltött paradicsom

Hozzávalók: 10 db paradicsom, 50 dkg gomba, 5 dkg olaj, 1 fej hagyma, 2 tojás, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, bors, sajt A paradicsomok felső részét...

 

2009. május 6.

Tejes csirkemell

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 2 evőkanál liszt, 1 kg újkrumpli, 10 dkg vaj, 5 dl tej, zöldpetrezselyem, só. A húst kicsontozzuk (valami kis hús maradjon rajta; leves lesz...

 

2009. április 5.

Oldalas uborkamártásban

Hozzávalók: 50 dkg oldalas, 1 kis fej hagyma, 4 db ecetes uborka, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejföl, só, bors, evőkanálnyi zsír. Az...

 

2009. március 5.

Kocsonya

Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús, fél kg sertéscomb, 20 dkg füstölt oldalas, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 zacskó szemes...

 

2009. február 18.

Böllérleves

Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 1,5 kg csont, 30 dkg véres hurka, 30 dkg májas hurka, 30 dkg vegyes leveszöldség, 2 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, 3 szem...

 

2009. január 21.

Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 1 db tojás, 1 db zsemle, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 db krumpli, pirospaprika, köménymag, bors,...

 

2008. december 11.

Ponty zöldségen

Aktuális receptünk Ponty zöldségen Hozzávalók: 4 szelet ponty, 1,5 kg krumpli, 1 kg paradicsom, fél kg zöldpaprika, zsír, morzsa, só. A halat besózzuk, egy órát...

 
cikk_kep

2008. október 16.

Örmény ízek Mátyásföldön

Örmény ízek Mátyásföldön A XVI. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat a mátyásföldi Corvini Domini egyesülettel karöltve rendezett gasztronómiai eseményt, amelyen a...

 

2008. október 1.

Rántott krumpli

Rántott krumpli Hozzávalók: 4 db nagyobb krumpli, 10 dkg kemény sajt, 15 dkg prézli, 2 tojás, liszt, só, olaj, Piros Arany ételízesítő. A megmosott krumplit héjában...

 
cikk_kep

2008. szeptember 17.

Babtál

Hozzávalók: 50 dkg fejtett bab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás sárgája, 10 dkg lapkasajt, 2 dl tejföl.

 
cikk_kep

2008. augusztus 29.

Csirkemell citromosan

Csirkemell citromosan Hozzávalók: 4 csirkemell, 5 dkg vaj, 1 citrom, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só A megtisztított, csíkokra vágott csirkemellet vajon, kevés sóval...

 

2008. augusztus 29.

Alufóliás csirke roston sütve

Alufóliás csirke roston sütve Hozzávalók: 4 csirkemell, 4 vékony szelet sonka, 4 szelet sajt, olaj, só, bors. A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és mindkét fél mellet vékonyra...

 

2008. augusztus 29.

Töltött máj

Töltött máj Hozzávalók: 1 kg sertésmáj, 40 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 mokkáskanál majoránna, rizs, 2 csokor petrezselyem, só, bors,...

 

2008. augusztus 29.

Piláf

Piláf Hozzávalók: fél kg marhahús, 2 fej vöröshagyma, 20-30 dkg rizs, 2 csokor petrezselyem, 1 csipet majoránna, 10 dkg mangalica zsír. A finomra vagdalt vöröshagymát a kockára...

 

2008. augusztus 29.

Báránycomb töltve

Báránycomb töltve Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 báránymáj (vagy 20 dkg sertés), 2 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg mazsola, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, só, bors,...

 

2008. augusztus 29.

Almás hús

Almás hús Hozzávalók: 1 kg rövidkaraj, 1 evőkanál olaj, 4 dkg vaj, 4 alma, 1 kiskanálnyi liszt, só, tárkony. A kicsontozott, zsírjától megtisztított húst megforgatjuk a...

 

2008. augusztus 29.

Töltött cékla

Töltött cékla Hozzávalók: 10 db apró cékla, 30 dkg darált sertéshús, 1 zsemle, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 citrom leve, só, bors, őrölt...

 

2007. november 6.

Hagymás zsemlegombóc

Hagymás zsemlegombóc Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 2 zsemle, 2 tojás, 2 dl tejföl, olaj, pirospaprika, só, bors, liszt. A zsemléket (vagy kenyeret)...

 

2007. szeptember 20.

Fokhagymás gomba

Fokhagymás gomba Hozzávalók: 30 dkg gomba, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, petrezselyem, só, olaj, liszt. A felszeletelt gombát, fokhagymát egy evőkanálnyi olajon...

 

2007. augusztus 22.

Betyárleves

Betyárleves Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 20 dkg füstölt tarja (sonka), 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 szál zellerlevél, 50 dkg vajbab, 1...

 

2007. június 20.

Köménymagos leves, almás palacsinta

Hozzávalók: 1 kávéskanál egész köménymag, 1 fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 1 liter víz, 1 dl tej, só, olaj. Egy evőkanál olajon pirítjuk a köménymagot, amíg...

 

2007. május 16.

Pörkölt pürében

Hozzávalók: 50 dkg sertés- vagy marhahús, pörköltnek való, 60 dkg régi krumpli, 2 db tojás, só. • A pörköltet zsírjára pirítjuk. Az enyhén sós, sűrű krumplipürét...

 

2007. április 18.

Sólet

Hozzávalók: 50 dkg fehér bab, 2 db füstölt libacomb, 20 dkg füstölt oldalas, 30 dkg szeletelt marhahús, 5 db keménytojás, 2 evőkanál libazsír, 1 nagy fej hagyma, 4...

 

2007. március 7.

Libakocsonya

Hozzávalók: 1 liba nyaka, szárnya, zúzája, lába, 20 dkg marhafartő, 25 dkg marhacsont, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 10 dkg gomba, 2 cikk fokhagyma, étkezési zselatin,...

 

2007. február 7.

Tócsnis sült

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 szál parasztkolbász, 20 dkg húsos császárszalonna, 20 dkg trappista sajt, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, só, olaj. A krumplit nyersen...

 

2006. december 13.

Bőrös malachús

Hozzávalók: 1 kg bőrös malachús, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl sör, só, bors, zsír A húst egészben kockázva bevagdaljuk a bőrös részénél, körbedörzsöljük sóval,...

 

2006. november 29.

Pityókás oldalas

Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 jó fakanálnyi zsír (olaj), 2 dl vörösbor, pirospaprika, só, majoránna, bors A húst nagyobb darabokra vágjuk...

 

2006. november 2.

Rántott húskockák lecsóval

Hozzávalók: fél kg tarja, 4 db paradicsom, 4-5 paprika, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 tojás, prézli, liszt, petrezselyem A húst 2x2 centis kockákra vágjuk, sózzuk,...

 

2006. szeptember 20.

Töltött paradicsom túróval

Hozzávalók: 12 db paradicsom, 4 nagyobb főtt burgonya, 10 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 1 reszelt hagyma, 5 dkg vaj, só, bors, pirospaprika, reszelt sajt. A...

 

2006. szeptember 6.

Zöldséges tál

Hozzávalók: 4 db nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb karfiol, 30 dkg zöldborsó, 20 dkg reszelt sajt (vagy lapkasajt), 1 doboz tejföl, prézli, libazsír, petrezselyem. A zöldséget sós...

 

2006. szeptember 6.

Böllérleves

Hozzávalók: 30 dkg lapocka, 30 dkg sertésmáj, 30 dkg fejhús (csont nélkül), 1 kg levescsont, 30 dkg vegyes zöldség, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, majoránna, őrölt...

 

2006. szeptember 6.

Velőgaluska leves

Hozzávalók: 15 dkg sertésvelő, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 szikkadt zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csipet majoránna, só, bors, olaj,...

 

2006. szeptember 6.

Töltött karalábé

Hozzávalók: 4 nagyobb kara­lábé, 10 dkg félig főtt rizs, 30 dkg darált, nyers sonka, 1 fej hagyma, 5 dkg liszt, 1 db tejföl, petrezselyem, só, olaj A karalábékat kivájjuk....

 

2006. szeptember 6.

Rakott zöldségtál

Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg sertés darált hús, 1 fej karalábé, 2 db krumpli, 1 zeller, 1 fej karfiol, 4 db paprika, 3 db hagyma, 4 db paradicsom A karalábét,...

 

2006. június 14.

Krumplis omlett salátával

Hozzávalók: fél kg krumpli, 5 db tojás, 10 dkg sajt, 1 fej vöröshagyma, fél dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, só, bors, petrezselyem, pirospaprika, saláta. A megmosott krumplit...

 

2017. április 19.

Petrezselymes bárány

Hozzávalók: 1,5 kg lapocka, oldalas, 10 dkg zsír (olaj), 1 fej hagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 nagy csomó petrezselyem levele, só,...

 

2017. február 18.

Tejfölös csirke

Hozzávalók: 1 csirkeaprólék + belsőség, 3 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, fél csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 1 dl...

 

2016. december 6.

Toros leves

Hozzávalók: 20 dkg sertésmáj, 20 dkg sertéstüdő, 15 dkg sertésszív, 1-2 sárgarépa, 1-2 gyökér,...

 

2016. október 11.

Zöldséges rakott hús

Hozzávalók: 30 dkg darált hús, 50 dkg krumpli, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 2 sárgarépa, 2...

 

2016. augusztus 17.

Zöldpaprikás csirke

Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 40 dkg paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál majoránna, 1 evőkanál...

 

2016. június 7.

Töltött saláta

Hozzávalók: 1 fej fejes saláta, 20 dkg csirkemáj, 20 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, só, bors, majoranna, tejföl, olaj,...

 

2016. április 12.

Káposztaleves

Hozzávalók: 25 dkg vegyes zöldség, 25 dkg csont, 30 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 3 dkg...

 

2016. február 16.

Hagymás tokány puliszkával

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 2 fej vöröshagyma, fél dl olaj, só, őrölt bors, 1 bögrényi kukoricaliszt A húst...

 

2015. december 10.

Toros leves

Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 20 dkg sertéstüdő, 20 dkg sertésszív, 2 db sárgarépa, 2 db...

 

2015. október 14.

Nyári csirke

Hozzávalók: 1 kisebb csirke, 1 dl olaj, 4 zöldpaprika, apró paradicsomok, 1 kis fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 késhegynyi...

 

2015. augusztus 25.

Zöldséges vágott pacsni

Hozzávalók: 60 dkg marhapacsni, 1 db sárgarépa, 1 fej hagyma, 3 db kovászos uborka, 2 evőkanál olaj, 1 csapott...

 

2015. június 11.

Töltött tök

Hozzávalók: 1 kg zsenge spárgatök, 30 dkg sertés darálthús, 8 dkg rizs, 1 tojás, 4 dkg zsír, 2 dl tejföl, 1 fej...

 

2015. április 18.

Köménymagos leves

Hozzávalók: 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál köménymag, 1 dl tej, 1 fej vöröshagyma...

 

2015. január 21.

Burgonyafánk

Hozzávalók: 2 db nagyobb krumpli, 3 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 dkg élesztő, liszt, só,...

 

2014. november 11.

Gombával tűzdelt libamell

Hozzávalók: 1 db bőrös libamell, 1 nagy fej gomba, 2 gerezd fokhagyma, só A gombát apró, hosszúkás darabokra...

 

2014. szeptember 16.

Kemencés pörkölt

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 1 fej hagyma, 5 dkg zsír, 1 teáskanál pirospaprika, 50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 egész...

 

2014. július 16.

Gombás töltött tök

Hozzávalók: 2 db kis, töltenivaló tök, 35 dkg gomba, 3 db keménytojás, 1 db nyers tojás, 1 db...

 

2014. május 6.

Tavaszi leves

Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 csomó spárga, 15 dkg velőborsó, 1 nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 negyed...

 

2014. március 12.

Fűszeres marhasült

Hozzávalók: 1,5 kg marhafelsál, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1-1 kiskanál szárított bazsalikom,...

 

2014. január 21.

Sertéskocsonya

Hozzávalók: 1 kg bőrös malachús, csülök, 25 dkg füstölt oldalas, 1 sárgarépa, 1 szál gyökér,...

 

2013. november 18.

Húsos bableves

Hozzávalók: fél kg marhahús, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 kisebb fej hagyma, 1 kisebb póréhagyma, 1...

 

2013. szeptember 19.

Fokhagymás hús

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 10 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsiradék, 1 csapott evőkanál liszt, só, bors, tej A kis kockákra...

 

2013. július 18.

Rakott zöldségtál

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 50 dkg sárgarépa, gyökér, 2 db karalábé, 10 db gomba (fél kg), 1 fej hagyma, 1 csokor...

 

2013. május 16.

Hagymástokány

Hozzávalók: 50 dkg tarja vagy lapocka, 5-6 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsiradék, só, bors, víz     A húst...

 

2013. március 21.

Tojásos bárány puliszkával

Hozzávalók: 2 kg bárány eleje, 2 fej hagyma, 8 tojás, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 evőkanál zsír, só, bors,...

 

2013. január 24.

Túrófánk

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg porcukor, egy csipet só, késhegynyi...

 

2012. november 15.

Sült tojás rizságyon

Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, 10...

 

2012. szeptember 21.

Flekken

Hozzávalók: 1 kg tarja, 1 fej reszelt hagyma leve, pirospaprika, vagy 3 cikk fokhagyma, mustár, sör (bor), olaj, só, bors Sokféle...

 

2012. július 11.

Nyúlleves

Hozzávalók: 4 lapocka, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, 1 dkg cukor, 1 evőkanál zsír, 2 dkg liszt, tejföl, só, bors A...

 

2012. május 17.

Töltött gomba

Hozzávalók: 12 db nagyobb gomba, 15 dkg húsos kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db piros színű...

 

2012. április 5.

Tojásos bárány

Hozzávalók: fél kg bárány apróhús, 3 tojás, 1 csokor petrezselyem, fél dl száraz fehérbor, 1 csapott...

 

2012. március 8.

Télbúcsúztató böllérkáposzta

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, fél kg lapocka, 30 dkg velő, 1-1 szál véres és májas hurka, fél kg...

 

2012. február 9.

Káposztás hasaalja

Hozzávalók: 80 dkg széles hasaalja szalonna, fél kg savanyú káposzta, 3 evőkanál morzsa, 1 tojás, 4 gerezd fokhagyma,...

 

2011. december 14.

Csirke sóágyon

Hozzávalók:  1 db csirke egészben, 1 db alma, 2 kg asztali só, 10 db kisebb krumpli, 4 szelet bacon, őrölt bors A csirke...

 

2011. november 16.

Felsálrolád

Hozzávalók: 1 nagy szelet marhafelsál, 5 db kemény tojás, 2-3 db sárgarépa, 4 db ecetes uborka, 2 fej hagyma, 1...

 

2011. október 19.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:  80 dkg padlizsán (kb. 4 db), 30 dkg sertéshús darálva, 1 fej hagyma, 2 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2x...

 

2011. szeptember 21.

Gombás töltöttkáposzta

Hozzávalók: 1 kg savanyú­káposzta, 6 db savanyú káposztalevél, 50 dkg gomba, 25 dkg rizs, 1 db édes paprika, 3 db...

 

2011. augusztus 24.

Sertésdagadó tekercs

Hozzávalók: 60 dkg sertésdagadó, 2 evőkanál reszelt torma, 3 evőkanál olaj, só, bors. A mártáshoz: 1 dl...

 

2011. június 15.

Rántott uborka

  Hozzávalók: 2 db kígyóuborka, 2 tojás, liszt, morzsa, bors, só, olaj A magyar kígyóuborkát bátran...

 

2011. május 18.

Vágott hús

  Hozzávalók: 60 dkg marha­pacsni, 1 sárgarépa, 1 fej hagyma, 3 db kovászos (vagy ecetes) uborka, 1 teáskanál liszt, 1...

 

2011. április 13.

Sült karfiol mártással

  Hozzávalók: 1,5 kg karfiolrózsa, 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 csokor zeller, vagy petrezselyem, só, bors, liszt,...

 

2011. március 9.

Marhaszelet párolva

  Hozzávalók: 80 dkg szeletelt felsál, fél dl olaj (zsír), 2 dl paradicsomlé, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, 1...

 

2011. február 2.

Paprikás

  Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 2 evőkanál olaj, 2 nagy fej hagyma, 25 dkg apró gomba, 2 csapott evőkanál pirospaprika, 1...

 

2010. december 15.

Korhelyleves

Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 1 sárgarépa, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél kg bőrös...

 

2010. november 17.

Sült karfiol

Hozzávalók: 1 kg karfiol, zsemlemorzsa, reszelt sajt, vaj, só, olaj, liszt A karfiolt nagy rózsákra szedjük, sós vízben...

 

2010. október 20.

Húsos makaróni

Hozzávalók: 35 dkg makaróni, fél kg sertés darálthús, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 evőkanál...

 

2010. július 21.

Zöldségleves gazdagon

  Hozzávalók: 20 dkg vegyes zöldség, 1 csokor petrezselyem, 2 fej hagyma, 1 fej saláta, 1 db citrom, 30 dkg darált marhahús, 2...

 

2010. június 2.

Karalábés pulykabecsinált

Hozzávalók: 4 db karalábé, 60 dkg pulykamell, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem A karalábét...

 

2010. április 21.

Hamis fasírt

Hozzávalók: fél kg krumpli, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 tojás, 3 zsemle, liszt, morzsa, olaj, só,...

 

2010. március 3.

Tűzdelt pulykamell

Aktuális receptünk Tűzdelt pulykamell Hozzávalók: 1 pulykamell, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1...

 

2010. január 13.

Fóliában sült hús

  Hozzávalók: fél kg sertéscomb, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, olaj. A húst megmossuk, sózzuk, és egy darabban...

 

2009. december 11.

Párolt felsálszelet

Hozzávalók: 4 szelet felsál, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál liszt, fél dl paradicsomlé, 1 babérlevél, fél...

 

2009. október 8.

Lecsós zöldbab

Aktuális receptünk Lecsós zöldbab Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 25 dkg paradicsom, 1 doboz tejföl, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg...

 

2009. szeptember 8.

Sült padlizsán

Hozzávalók: 1 db nagyobb padlizsán, fél kg paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejszín vagy tejföl, 1 csokor petrezselyem, olaj, só A megmosott padlizsánt vékonyan...

 

2009. június 18.

Lebbencsleves

Hozzávalók: fél kg krumpli, 10 dkg szalonna, 2 marék kockatészta, 2 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, pirospaprika, kávéskanálnyi köménymag, 2...

 

2009. május 18.

Sült karfiol mártással

Hozzávalók: 1 jó kilós karfiol, 25 dkg darált hús, 8 dkg rizs, 2 szál zöldhagyma, zellerzöld, só, bors, zsír (olaj), pirospaprika, liszt. A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben...

 

2009. április 22.

Húsvéti emléktál

Hozzávalók: 2 db nagyobb padlizsán, 4 db kemény tojás, 40 dkg főtt sonka, 15 dkg reszelt sajt, tejföl, só, bors, citromlé, olaj. A padlizsánt minden oldalán kissé szenesre...

 

2009. március 18.

Sajtos csirke, aprólék leves

Hozzávalók: 1 kg-os lábas csirke, 20 dkg rizs, 20 dkg zsíros sajt, 10 dkg zsír, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál majoránna, 20 dkg leveszöldség, 3 fej gomba, 1 csokor petrezselyem, olaj,...

 

2009. március 3.

Kocsonya

Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús, fél kg sertéscomb, 20 dkg füstölt oldalas, 1 szál sárgarépa, 1 szál...

 

2009. február 4.

Rakott karalábé

Rakott karalábé Hozzávalók: 3-4 karalábé, 20 dkg darálthús, 5 dkg rizs, 1 csokor petrezselyem, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, só, bors. A megtisztított karalábét metéltre vágjuk, kissé...

 

2009. január 14.

Újévi recept

Kedves „receptet” kaptunk, ezennel továbbadjuk. A recept IDE KATTINTVA megtekinthető. Beküldte: HABUCZKI és TÁRSA...

 

2008. október 30.

Borsos rostélyos

Borsos rostélyos Hozzávalók: 6-8 rostélyos szelet, 3 dkg mangalica zsír, 1 kis fej vöröshagyma lereszelve, só, őrölt bors. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a...

 

2008. október 16.

Nyúlfi – tárkonyos lében

Nyúlfi –tárkonyos lében Hozzávalók: 1 nyúl (1,5-2 kg), 30 dkg füstölt oldalas, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 szál...

 
cikk_kep

2008. szeptember 26.

Rizsleves tojással (Dzvdzsur)

Rizsleves tojással (Dzvdzsur) 2 személyre Hozzávalók:15dkg rizs, 1.2l forró víz, 2-3 evőkanál olaj, 2db tojás, 1fej vöröshagyma, 20dkg darált marhahús, só,...

 
cikk_kep

2008. szeptember 8.

Nyári zöldbableves

Nyári zöldbableves Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 szál zellerzöld, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, fél dl olaj, só, ecet, cukor A zöldbabot...

 

2008. augusztus 29.

Kovászos uborka

Kovászos uborka Az uborkák két végét levágjuk, középen négyfelé keresztül metsszük hosszában. Egy-egy köteg kaprot és csombort teszünk a 3-5 literes üveg aljára, erre állítjuk...

 

2008. augusztus 29.

Fejes saláta sütve

Fejes saláta sütve Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 5 dl tejföl, 5 dkg zsír, só, zsemlemorzsa. Szép, nagy, keményfejű salátát négyfelé vágunk, jól megmossuk és sós vízben...

 

2008. augusztus 29.

Sóska egytál

Sóska egytál Hozzávalók: fél kg sóska, 5 dkg rizs, 5 tojás, 10 dkg mangalicazsír. A rizst kevés zsíron megfuttatjuk, kis vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk. A...

 

2008. augusztus 29.

Csáky rostélyos

Csáky rostélyos Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 10 dkg zsír, 4 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 3 hagyma, 1 kanál liszt, 1,5 dl tejföl, paprika, só. A hagymával,...

 

2008. augusztus 29.

Hagymás rostélyos

Hagymás rostélyos Hozzávalók: 80 dkg rostélyos, 2 fej hagyma, bors, só, mustár, liszt, olaj (zsír) A felszeletelt rostélyost kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk,...

 

2008. augusztus 29.

Böllérleves2

Böllérleves2 Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 1,5 kg csont, 30 dkg véres hurka, 30 dkg májas hurka, 30 dkg leveszöldség, 2 nagy fej hagyma héjastól, 3 gerezd fokhagyma zúzva, 3 szem...

 

2008. augusztus 29.

Zöldséges rostélyos

Zöldséges rostélyos Hozzávalók: 50 dkg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 3 fej hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 gerezd fokhagyma, liszt,...

 

2007. november 6.

Húsos karalábé

Húsos karalábé Hozzávalók: 4 db nagyobb karalábé, 5 dkg vaj, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 40 dkg sovány sertéshús darálva, só, bors, olaj, 1 fej hagyma, morzsa. A centi széles...

 

2007. szeptember 6.

Zöldbabos karaj

Zöldbabos karaj Hozzávalók: 6 szelet karaj, 10 dkg szalonna, fél kg zöldbab, 1 fej hagyma, 2 szem paradicsom, 2 db paprika, 1 dl tejföl, liszt, só, pirospaprika, olaj. A húst...

 

2007. június 20.

Házi meggyes piskóta

Hozzávalók: 5 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 dkg vaj, 20 dkg kimagozott meggy, és még egy kis liszt, amibe a meggyet beleforgatjuk. Az 5 db tojást...

 

2007. május 30.

Fokhagymás lapocka salátalevessel

Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 6-7 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, olaj, tej, őrölt bors, 2 fej saláta. A felkockázott húst olajban megforgatjuk, hozzáadjuk a...

 

2007. május 2.

Tejfölös-paprikás újkrumpli

Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 csokor zöldhagyma, 1 csokor kapor, 1-1 teáskanál pirospaprika, só, vegeta. A forró olajon üvegesre pirítjuk...

 

2007. március 21.

Gombával töltött rostélyos

Hozzávalók: 80 dkg rostélyos szelet, 25 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 tojás, 1 dl tejföl, zöld petrezselyem, zsír, bors. A megtisztított, kivert hússzeleteket megsózzuk. Az...

 

2007. február 21.

Pikáns pontyszeletek majonézzel

Hozzávalók: 2 pontyszelet személyenként, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom leve, liszt, só, olaj. A halszeleteket megsózzuk. A hagymát, petrezselymet apróra...

 

2007. január 17.

Palacsintás párizsi

Hozzávalók: 40 dkg párizsi, 1 tojás, 1 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, liszt, só, bors, mustár, szódavíz. A párizsit héjától megfosztva vékony szeletekre vágjuk, 2-2...

 

2006. december 6.

Karácsonyi receptünk

TÜTTYÖLT RATYLI (ősi magyar étel) Hozzávalók: 1,5 kiló nyers ratyli, 1 jókora pese, 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi), 3 csipet ciháta A nyers ratylit...

 

2006. november 15.

Ludaskása

Hozzávalók: 1 csomag libaaprólék, 5 dkg libazsír (olaj), 1 bögre rizs, 2 csokor petrezselyem, só, bors, 2 leveskocka A libahúst puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd...

 

2006. október 18.

Sonkás rudak

Hozzávalók személyenként: 3 szelet gépsonka, 10 dkg sajt, 2 db zöldpaprika, 5 dkg zsír vagy olaj, 1 tejföl. A paprikát kipucoljuk, karikákra vágjuk. Az ujjnyi vastag és hosszú...

 

2006. szeptember 6.

Petrezselymes újkrumpli

Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 dl olaj, só. A minél apróbb krumplit alaposan megmossuk, a héját meghagyjuk. Szárazra töröljük, a forró olajba tesszük és...

 

2006. szeptember 6.

Tárkonyos újkrumplileves

Hozzávalók: fél kg parázs­krumpli, 30 dkg csirkemell, 1 csészényi friss tárkonylevél, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fürtös uborka, só, citrom, olaj. A...

 

2006. szeptember 6.

Són sült ponty

Hozzávalók: egy 2 kg-os ponty, 1 kg durva só, olaj, bors, 1 csokor petrezselyem Tepsiben 2 cm vastagon elterítjük a sót. A megtisztított halat beirdaljuk, belsejét borsozzuk és...

 

2006. szeptember 6.

Sült töltött paprika

Hozzávalók: 6 db nagyobb paprika, 40 dkg darált hús, 4 db főtt tojás, 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, olaj, pirospaprika A darált húsból pörköltet készítünk,...

 

2006. szeptember 6.

Boros dagadótekercs

Hozzávalók: 1 kg dagadó, 1 dl tejföl, 2 nagyobb fej fokhagyma, 2 dl fehérbor, só, bors, olaj A húst laposan felvágva lappá terítjük ki. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük olajjal és a...

 

2006. szeptember 6.

Pisztráng roston

Hozzávalók 4 személyre: 4 db 30-40 dekás pisztráng, 8 db közepes krumpli, 2 fej hagyma, 4 csokor petrezselyem, só, bors, olaj, citrom A megtisztított halat kívül-belül sózzuk,...

 

Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2017. május 17.
Kerületi festőművészek virtuális galériája
Megtekinthetik hivatalos példányszám-igazolásunkat
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez