Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.26. vasárnap
Fülöp, Evelin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29004909
   « Vissza

Csömörön mindenki véleménye számít

 « Cikkek és hírek 
2023. március 29.
 

A hosszú bezártság, a veszélyhelyzet által elrendelt zárások után múlt év ősszel útépítésekről való lakossági egyeztetésekkel, intézményvezetői konzultációkkal és közmeghallgatással újra indult az a személyes egyeztetési folyamat, ami kezdettől jellemzi Csömörön a civil önkormányzat működését 2010 ősze óta.

kepfile

A településrészi fórumok bevezetése az egyik nagy újítása volt a 2010 ősze óta hivatalban lévő civil önkormányzatnak: az egyes településrészeken élő lakosok számára külön egyeztetéseket, fórumokat szerveznek, amelynek eredményeként is önálló fejlesztési hangsúlyokat, kisebb alközpontokat kaptak Csömör különböző településrészei

   Fábri István polgármester álláspontja nagyon határozott e téren: „A fejlesztési programunk minden elemének kidolgozását számos szakértői, lakossági egyeztetés előzi meg, sőt, a legnagyobb beruházásokat és legnagyobb horderejű településfejlesztési kérdéseket teljes körű, szakmailag korrekt, valódi lakossági közvélemény-kutatásokkal alapozzuk meg. Mindenki véleménye számít. Nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy az itt élők javaslatait, ötleteit, észrevételeit ne építsük be a munkánkba! Akkor is, ha ez bizony sok-sok vitával, ellentétes érvek és érdekek ütközésével jár. Az önkormányzatiság alapelvét, a »Semmit rólunk nélkülünk!« Kossuthi gondolatot mind országosan, mind a helyi közösségünk esetében érvényesítenünk kell. Már 2007-ben megfogalmaztuk ezt a programot a Csömöri Civil Egyesület nevében, ezt próbáljuk következetesen érvényesíteni most is. Ez mindannyiunk érdeke, akik itt, Csömöröm élünk. Ez a csömöri civil modell legfontosabb része.”

kepfile

A település számos rendezvénye közösségi szervezés mellett zajlik, melynek során a rendező önkormányzat és intézményei a civil szervezetekkel és lakossági közösségekkel együtt készíti elő az eseményeket. A kép a tavalyi Középhegyi pikniken készült, ahol a civil szervezetek mellett a környék lakosai is megvendégelték az esemény látogatóit

   A civil modell alapján megvalósuló együttműködésekre nem csak a különböző lakossági fórumok, egyeztetések szolgálnak jó példaként, hanem számos helyi rendezvény is, melyeket az önkormányzat szervez ugyan, de a témához szorosan kapcsolódó civil csoportokat is bevonja az események megvalósításában. Idén az első nagyobb közös rendezvénysorozat a Föld napjához kapcsolódik, melynek során április közepén 10 napon átívelő rendezvénysorozatra várják az érdeklődőket. A közös összefogással megvalósuló programok szervezői között tudhatjuk az önkormányzat mellett a Csömöri Civil Egyesületet, a Mátyás Király Általános Iskolát, a Turnovszky István Kertbarát Kört, a Szakicska-házat, a Szedervölgyi Kertészetet, valamint a Zöldebb Csömörért Egyesületet is.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez