Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.15. hétfő
Henrik, Roland, Vlagyimir
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29312603
   « Vissza

Polgármesteri beszámoló a Kertvárosról

 « Cikkek és hírek 
2024. február 5.
 

kepfile

Máté József, a találkozót szervező egyesület elnöke és Kovács Péter polgármester

Üzletember találkozót szervezett január végén a Közösség a Kertvárosi­akért Egyesület, melynek helyszíne a Ropogós Garden & Bistró volt a Rákosi út 9. szám alatt. A vendégek a kerületi kamara tagjai voltak, valamint a kerület tehetős üzletemberei.

   A megjelenteket köszöntötte Máté József, a szervező egyesület elnöke, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Zsigmond Barna Pál miniszterhelyettes.

   Az előadások között felkérték Kovács Péter polgármestert, hogy adjon képet a XVI. kerület fejlődési irányáról. A polgármester elmondta, hogy célja egy olyan városrész kialakítása, ami megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, zömmel családi házas övezet, sok zöldfelülettel, ahol az itt élők kellemesen érzik magukat, és jól el tudják tölteni a szabadidejüket. A kerület kezében tartott fejlesztéseket igényesen, jó minőségben kivitelezik, viszont a főváros kezelésében lévő területek hagynak kívánnivalókat maguk után.
  Kérdésre válaszolva beszélt az önkormányzati fejlesztésekről. Ebben fő szempont, hogy a költségvetés minél nagyobb hányadát fordíthassák beruházásra. Az idei év elég szerény, mert a költségvetésnek alig több mint negyedét fordítják beruházásra, de volt olyan év, amikor ez az arány elérte a 40 százalékot.

   S hogy milyen beruházások zajlanak? Egy évvel ezelőtt sajnálatos módon leégett a szentmihályi uszoda, annak a felújítása indult be éppen, a költsége mintegy 2 milliárd forint. A múlt évben indult meg a cinkotai nyugdíjasotthon építése, ami összességében 3,5 milliárd forintba kerül.
   Jelenleg folyamatban van egy bölcsőde építése a Lándzsa lakótelepen, ennek költsége 930 millió forint. Régebben ez bölcsőde, majd iskola volt, később ebben kapott helyet a munkaügyi központ, de már három éve üresen állt. Bölcsődei férőhelyből a kerületben sosincs elég, polgármesteri működése alatt duplájára emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma, de mindig újraképződnek a várólisták.
  Cinkotán a Felsőmalom utcai bölcsőde mellett rövidesen megnyílik az önkormányzati beruházásban megépült új óvoda, ez mintegy másfél milliárdos beruházás volt. Ezek a legfontosabb beruházások, de emellett vannak útépítések, útfelújítások, közterületi átalakítások, sok minden más, és például a HÉV-Metró összekötésének tervéről sem mondtak még le, bár annak kivitelezése nem valószínű, hogy ebben a parlamenti ciklusban elindul.
  A közeljövő terveihez tartozik a Jókai utca menti közterületek átalakítása. A parkolók némi áthelyezésével a szakrendelő és a Jókai irodaház közötti részen létrejöhet némi teresedés, ahol például el lehetne helyezni pár padot és egy szökőkutat is. Részt vesznek az Egészséges utcák EU projektben, és így lehetőség nyílik arra, hogy az Uniótól közvetlenül pályázhassanak támogatásra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez