Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.27. szombat
Olga, Liliána
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29399585
   « Vissza

Tarr Zoltán kerületi lakótársunk

 « Cikkek és hírek 
2024. május 22.
 

Harmadik Magyar Péter EP-listáján

Magyar Péter Kossuth téri tüntetésének egyik szónoka volt Tarr Zoltán evangélikus lelkész, aki határozottan kiállt amellett, hogy a kegyelmi ügy hatalmas válságot okozott a református egyházban. Ennek pedig csak úgy lehetne véget vetni, ha Balog Zoltán lemondana minden egyházi tisztségéről. A beszéd nyomán elbocsátották állásából, viszont harmadik lett a Tisza Párt EU-parlamenti listáján.

   Tarr Zoltánra akkor figyeltek fel a kerületben, amikor az általa még 2023 nyarán alapított egyesületet Magyar Péter úgymond átvette. Az egyesület alapító okiratából derült ki, hogy Tarr Zoltán itt lakik a XVI. kerületben, a Bóbitás út és a Csobaj bánya közötti foglalkozás-utcák egyikében (mint Szakács, Kőműves, Asztalos, stb.). Magyar Péterrel egy közös ismerősük hozta össze, miután egy református lapban kifejtette a kegyelmi üggyel kapcsolatos sarkos véleményét. Előtte nem ismerték egymást.

kepfile

Tarr Zoltán interjút ad egy református lapnak

  A Legyél a változás Egyesületet Tarr Zoltán a barátaival együtt alapította, a következő szervezeti céllal: „Pártpolitikától függetlenül azért küzdünk, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek.” A cél megvalósítása érdekében viszont az egyesület nem sokat tett, és már épp ott tartottak, hogy megszüntetik a szervezetet, amikor feltűnt a közéletben Magyar Péter, és neki pont jól jött egy ilyen egyesület.

   Tarr Zoltán rendkívül színes személyiség. Mint a róla készült sajtóanyagokból megtudható, fiatalon neves rendezők filmjeiben statisztált, majd versmondó versenyeket nyert. Apja és nagyapja is református lelkész volt, így ő is az lett.
Lelkészként egyetemeken szolgált, majd zsinati tanácsosnak választották, és a református egyház országos közigazgatásának vezetője volt 12 éven át. 2015-ben lemondott egyházi állásáról, mivel úgy látta, hogy az állam és az egyház nemhogy elválasztódik, hanem összegabalyodik, gúzsba kötve az egyházi önállóságot. Lelkészi tisztségét viszont megtartotta.

  Világi létében különféle állásokat töltött be, ha pedig nem volt éppen állása, ételfutárként dolgozott – nagy lelki békével, mivel itt aztán tényleg senki nem firtatta politikai hovatartozását.

   A nagy vihart kavart elbocsátása előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményében próbaidősként dolgozott, és mindössze pár napja lett volna a véglegesítésig, amikor jött a Kossuth téri tüntetés és az állami retorzió. „Miért kellene állami állásban dolgoznia annak, aki az állami irányítás megbuktatására törekszik?” – ez volt a hivatalos vélemény.
 Kárpótlásként viszont a Tisza párt álláspontját képviselheti az EU Parlamentben, ha tényleg az előzetes elvárásoknak megfelelően sikerült a választás. Emlékeztetnénk, hogy helyi illetőségű EU-parlamenti képviselők rendszeresen szerveztek látogatásokat Brüsszelbe, Strasbourgba kerületi érdeklődők számára – ha odajut, ne feledkezzen majd meg szűkebb környezete kalandvágyó lakótársairól sem. (Ferenci)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez