Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.02. kedd
Ottó, Ottokár
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29249634

2200 lakás épül a kerület határában

 « Cikkek és hírek 
2024. május 22.
 

Sikeres harc az építési forgalom ellen

kepfile

A Rákospalotai határútról ha Újpalota felé elnézünk, most még csak egy hatalmas mezőt látunk a leégett egykori erdő helyén. A tervezőasztalokon viszont már ott vannak a Palota Kertváros tervei, és nagyban folynak a hatósági eljárások, hogy minden rendben legyen, mikor megindul az építkezés.
   A teljes területre összesen 2200 lakás épül a hozzájuk tartozó kiszolgáló létesítményekkel együtt. Jelenleg az első ütem előkészítése zajlik, amelyben 673 lakás, 20 ezer négyzetméter kereskedelmi intézmény és 4900 négzetméter bölcsőde/óvoda épül.

   Ennek előkészítési tervein csattant össze a kerületi önkormányzat hivatala és a beruházó. Az eredeti elképzelésük az lett volna, hogy az első ütemet kiszolgáló útszakaszt bekötik a Palotai határútba, megépítik és eladják a lakásokat, és az így befolyt pénzből megépítik az út további szakaszát, ami beköt a szentmihályi útba.
  A kerület álláspontja az volt, hogy ezt pont fordítva kell csinálni: meg kell előbb építeni az utat egészen a Szentmihályi úti becsatlakozásig, és az építkezéssel járó megnövekedett forgalmat ezen az úton kell lebonyolítani. Ennek pedig az volt az indoka, hogy a Palotai határút forgalma már így is néha elviselhetetlenül megnövekszik, és erre egyszerűen nem szabad egy hatalmas építkezés teljes kiszolgáló forgalmát ráengedni, mert attól teljesen ellehetetlenül a közlekedés.
   Bár a kerületnek nagyon kevés hatósági jogköre volt, amivel a saját elképzelésére rá tudta volna venni a beruházót (akinek anyagi érdekei pont a kerületi kérés ellenkezőjét diktálták), a kitartó ellenkezés és a logikus érvelés a kerületi álláspontot vitte sikerre: a beruházó előbb megépíti az utat a szentmihályi útig, és azon folyik majd az építési forgalom.
  A Palota Kertváros megépülése jelentősen megváltoztatja a környék közlekedését. A teljes beruházás elkészülte után két út is becsatlakozik innen a Palotai határútba, ahol három jelzőlámpás csomópont is kiépül – a harmadik a József utcánál. A lakóparkon áthaladó főutat bekötik a Zsókavár utcába, aki tehát arra tart, annak nem kell a Szentmihályi utat választani. A Szentmihályi útba a lakópark két útja is becsatlakozik, mindkét helyen lámpás csomópont épül, mire elkészül a lakópark.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez