Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.02. kedd
Ottó, Ottokár
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29249656

Hangolódás a nyári Európa-bajnokságra

 « Cikkek és hírek 
2024. május 23.
 

kepfile

A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör estjének műsorvezetője, Riersch Tamás kérdéseire válaszol Kata Mihály, az MTK csapatkapitánya

   A nyári labdarúgó Európa-bajnokság jegyében rendezte legutóbbi estjét a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör. A május 8-i rendezvényen a magyar NB I egyik legnagyobb ígéretével, az MTK csapatkapitányával, a háromszoros válogatott Kata Mihállyal találkozhattak a nézők.

   A 22 esztendős labdarúgót a magyar bajnokság egyik legpiacképesebb játékosának tartják a szakemberek. Így nagy valószínűséggel nyáron csapatot és országot fog majd váltani. Ez persze, nemcsak rajta múlik, hanem menedzserén, Torghelle Sándoron is, de a szándék megvan a váltásra. Ezzel pedig egy korszak fog véget érni, hisz a fiatal labdarúgó a gyerekkori egyesületeit leszámítva kizárólag az MTK-ban játszott. A felnőtt csapatban például már több mint százszor pályára lépett.
   – Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy tavaly ősszel Marco Rossi meghívott a válogatottba, és még nagyobb meglepetésként ért, amikor már a szerbek elleni igen fontos belgrádi Eb-selejtezőn becserélt engem. A legutóbbi kerethirdetéskor nem voltam tagja a csapatnak, de ezt elfogadom, mert a posztomon nálam rutinosabb és tapasztaltabb játékosok vannak. Ennek ellenére mindent megteszek, hogy Németországban én is pályára léphessek majd.

   Kata Mihály 2016 óta tagja a korosztályos válogatottaknak. 2019-ben az írországi U17-es Európa-bajnokságon csapatával ötödik lett, és ezzel kijutott a brazíliai U17-es világbajnokságra. 2021-ben pedig Gera Zoltán U21-es válogatottjában is fontos szerepet kapott a hazai rendezésű kontinenstornán.

   A fiatal labdarúgó 2016. október 13-án, az Új Hidegkúti Stadion avatóján is pályára lépett. Az MTK – Sporting Lisboa mérkőzés előtt ő fújhatta meg ugyanis azt a különleges sípot, melyet Leo Horn használt az 1953-as angol-magyaron. Misi a május 8-i kertvárosi rendezvényen is „vállalt egy hasonló protokollfeladatot”, ezúttal a kétszeres olimpiai bajnok, világválogatott, Vásárvárosok Kupája-győztes Fradi-legenda, Novák Dezső futballcipőjét leplezte le, melyet a szervezők az olimpiai relikviagyűjtő Borovitz Tamástól kaptak meg erre az estére.

    – Ahhoz, hogy valakiből válogatott futballista legyen, nagyon sok kitartásra, türelemre és szorgalomra van szükség – mondta a nézőtéren helyet foglaló fiatal labdarúgóknak is üzenve Kata Mihály. – És persze némi tehetséggel, győzni akarással, labdaérzékkel is rendelkezni kell, illetve nem árt, ha szerencsések is vagyunk.
   Ahogy azt az NB I legfiatalabb csapatkapitányának példája is bizonyítja, a fenti képességekkel el lehet jutni a válogatottig. Még a kisebb utánpótlásnevelő egyesületekből is. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez