Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.02. kedd
Ottó, Ottokár
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29249677

Kertvárosi hokicsodák

 « Cikkek és hírek 
2024. május 23.
 

kepfile

   A Kertváros már három éve egy minden igényt kielégítő jégcsarnokkal rendelkezik, a nagy XVI. kerületi hokicsodák azonban még nem ennek a létesítménynek köszönhetők. Hanem azoknak a válogatott játékosoknak, akik városrészünkből elindulva hokiütővel a kezükben a világ legjobbjai közé jutottak. Mint például Terbócs István Dánielnek, aki tagja volt a május eleji bolzanói Division 1/A jégkorong világbajnokságon történelmi tettet végrehajtó magyar hokiválogatottnak.
  De kezdjük egy rövid kis hokitörténettel: az első csodatevő magyar hokisok a 2008-ban Szapporóban győztes és ezáltal az A csoportba először feljutó magyar válogatott tagjai voltak, köztük a mátyásföldi Szuper Leventével. Ők voltak, akik hőstettükkel megalapozták a magyar jégkorongozás későbbi nagy sikereit.

  A magyar csapatnak azóta háromszor sikerült feljutnia a világelitbe, 2015-ben, Krakkóban, majd 2022-ben Ljubljanában, illetve idén május elején az olaszországi Bolzanóban. Ez utóbbi két siker tevékeny részese volt a szintén kertvárosi Terbócs István Dániel is, aki valamikor – még a jégpályamentes kertvárosi időszak előtt – a Pólus Centerben tanult meg korcsolyázni, majd az Újpestben nevelkedett, tagja volt a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola hokiosztályának, később a MAC Újbuda játékosa lett, és ahonnan 2021-ben Fehérvárra, a Hydro Fehérvár AV19 csapatába igazolt.
  – Imádok itt élni, és olyan szerencsém van, hogy pont a lakásunk közelében épült meg az új jégpálya. Ahol nyaranta lehetőségem van egyéni edzéseket végezni – mondta István.

  A négy feljutás közül több szempontból is kiemelkedik az idei. Amíg Szapporóban Szuper Leviéknek két hatos csoport közül kellett az egyiket megnyerniük, addig Krakkó óta már csak egyetlen hatos csoport létezik a Division 1/A-ban, és ezt idén sikerült először megnyernie a magyar válogatottnak. (Krakkóban és Ljubljanában másodikként jutottunk fel az A csoportba.) Ráadásul úgy, hogy ehhez a hazai pályán játszó olaszokat és a számunkra mumusnak számító szlovénokat is le kellett győznünk.

   De ennél is nagyobb bravúr volt, hogy a csapat képes volt felállni egy nagyon mély gödörből, melybe az edző és a játékosok közti problémák, valamint a románoktól elszenvedett váratlan vereség miatt zuhant. Istvánék legközelebb 2025. május 9–25. között Stockholmban a 16 csapatos elit-világbajnokságon bizonyíthatnak majd. Leginkább azt, hogy megunták már a liftezést, és képesek rá, hogy tartósan a legjobbak között maradjanak.
                                                                                                                                                       Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez