Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.10.16. szerda
Gál, Aurélia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29848489

A XVI. kerületi Önkormányzat képviselő-testületének ünnepélyes alakuló ülése

 « Cikkek és hírek 
2024. október 10.
 

kepfile

Október 2-án az Erzsébetligeti Színház nagytermében került sor a XVI.44 kerületi Önkormányzat képviselő-testületének ünnepélyes alakuló ülésére. Ennek során a helyi választási bizottság elnöke beszámolt a választások lefolyásáról, és annak eredményéről, majd ezt követte a képviselő-testület tagjainak ünnepélyes eskütétele. A polgármester illetményének meghatározása után került sor az alpolgármesterek megválasztására: Ács Anikó és Szász József eddigi alpolgármesterek folytatják megbízásukat.
   A választások során a képviselő-testület összetétele csak kismértékben változott. A Fidesz-KDNP jelöltjei egyéni körzetben egyetlen kivétellel nyertek, itt új képviselő lett Dr. Herbszt Enikő és Simon Mariann. Mizsei László eddigi képviselőnek sikerült egyéni körzetben nyerni. Ezen kívül kompenzációs listáról kerültek be képviselők a testületbe. A baloldalt eddig is ismert személyek képviselik: Csizmazia Zoltán, Nemes Gábor és Hollai Gábor. Ő eredetileg nem jutott volna mandátumhoz, ezért egy győztes DK-s képviselőnek vissza kellett lépni, hogy Hollai ismét képviselő lehessen. Kompenzációs listán lett képviselő Kovács Ambrus a Mi Hazánk színeiben és Ferenci Zoltán egy civil egyesület képviseletében.
  Az önkormányzati munka a továbbiakban a képviselő-testület bizottságainak összeállításával foglalkozik, ami eléggé bonyolult dolog, hiszen a bizottságok összetételében tükröződnie kell a többségi arányoknak, és itt vonódnak be a bizottság külső tagjaiként a különböző szakterületek mandátummal nem rendelkező képviselői. Az összeállítás során arra is ügyelni kell, hogy egy-egy bizottságban a mandátummal rendelkezők száma meghaladja a külső tagok számát, tehát ez valóban nem egyszerű feladat.
   Kovács Péter polgármester immár ötödik alkalommal kapott megbízást a kerület vezetésére. Pedig az előző ciklus egyáltalán nem volt könnyű időszak, elég csak utalni a Covid járványra, majd a háború kitörése miatt válságokra, ami például az energiaárak robbanás-szerű növekedéséhez vezetett. A polgármester sikeresen megbirkózott a felmerült problémákkal, amit a szavazás során a választók is méltányoltak, és meggyőző fölénnyel választották újra polgármesternek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. október 09.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez