Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.10.16. szerda
Gál, Aurélia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29848502

Használatba vették a felújított RAFC pályát

 « Cikkek és hírek 
2024. október 10.
 

Orbán Viktor egykor megígérte, mostanra teljesült

kepfile

A szépen felújított RAFC pályán október 5-én négy mérkőzésre is sor került

   Komoly múltja van a sashalmi Pirosrózsa utcában található focipályának. Egykoron az EMG gyár sportpályája volt, később ebből lett a RAFC pálya (Rákosszentmihályi Atlétikai és Football Club), ahol időnként népes rendezvényeket is tartottak, a focimeccseken kívül. Itt került sor például a Sashalmi Sörnapokra, zenekari fellépésekkel, valamint sörösrekesz-építő ügyességi versennyel, ahol 10-12 méter magasra rakott, karcsú sörösrekesz-torony tetején egyensúlyoztak (kötélbiztosítással) az ügyes versenyzők.

kepfile

A meccsek idején mindig működik a büfé, ami közösségi élménnyé varázsolja a drukkolást

   Még 2002-ben történt, amikor a RAFC fogadta a Felcsút csapatát, melynek igazolt játékosaként pályára lépett Orbán Viktor miniszterelnök. A mérkőzés szünetében lelkes sportrajongók addig győzködték, míg meg nem ígérte a RAFC pálya felújítását – ismertette a korábbi eseményeket Kozma Viktor, a RAFC vezetőségi tagja. A sportbarát miniszterelnök fejében bizonyára már ott volt a budapesti pályafelújítási program...
   Az ígéret megvalósítása 2018-ben kezdődött el, amikor adásvétel útján állami tulajdonba került a RAFC pálya. A kivitelezésre eléggé sokat kellett várni, az csak 2022-ben vette kezdetét, majd 2023 májusában elkészült a pálya.
   Használatba venni viszont nem lehetett, mert egyáltalán nem voltak meg a közmű-csatlakozások és a hozzájuk tartozó mérőórák. Ennek beszerzése további egy évet vett igénybe, addig ott állt a létesítmény lényegében gazdátlanul. Ennek sajnos az lett a következménye, hogy a minősített nagy füves pályán a fű részben kiégett. Ennek pótlását a kivitelezést végző Everling kft. vállalta, de miután közeledik a tél, a füvesítés várhatóan csak jövő tavasszal lesz olyan állapotban, hogy azon ünnepélyes pályaavatóval egybekötött focimeccset lehessen rendezni.

   Használni viszont lehet, hiszen a műfüves, villanyfényes pálya a bajnoki mérkőzésekre kiválóan alkalmas.
   A pálya a Nemzeti Sport Ügynökség vagyonkezelésében van, a RAFC bérli a területet, és azért bérleti díjat fizet. Jogában áll a pályákat használni, illetve sport célra bérbe adni. Várhatóan itt kerül majd sor a játékvezetők továbbképzésére, nemsokára pedig ide jönnek az MLTC focistái, míg az ő pályájuk időszerű felújítására sor kerül a nem túl távoli jövőben.
  Itt edzenek a RAFC utánpótlás játékosai is, akik száma megközelíti a száz főt, és az új létesítménynek köszönhetően ez a szám vélhetően gyarapodni fog. A pálya tehát alaposan ki lesz használva.
   Nagyon korszerű a létesítmény, hat csapatnak jut egyszerre öltöző, van két játékvezetői szoba, orvosi szoba és büfé is az épületben. A füves pálya mögött egy komplett vízmű található mély, fúrt kúttal, 60 köbméteres víztároló medencével, innen táplálják meg a füves pálya alá épített automata öntözőberendezést. A fűtésről, melegvíz ellátásról nagy teljesítményű hőszivattyú gondoskodik.

  Október 5-én a negyedik meccsen a RAFC felnőtt csapata a Vízművek focistáit fogadta, és a hazaiak olyan ügyesen játszottak, hogy 5:0 lett a végeredmény. Két héttel korábban a RAFC a Haladást fogadta, az első félidő után a vendégek 5:1-re álltak, ami a második félidő végére 6:6-ra alakult, majd a hosszabbításban a RAFC kapott egy gólt – a közönség pedig kiválóan szórakozott a gólgazdag meccsen...
   A klub vezetőségnek fontos célkitűzése, hogy a RAFC Sporttelepen ismét aktív közösségi élet, valamint ugyanaz a RAFC-os hangulat alakuljon ki, melyet sok más klub is irigylésre méltónak tartott számon korábban...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. október 09.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez