Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.02. szombat
Lujza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28509514
   « Vissza

Új és különleges szolgáltatások a Napsugár Bölcsődében

 « Cikkek és hírek 
2011. augusztus 24.
 

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Kovács Péter polgármester adja át ünnepélyes keretek között Árpádföld-Cinkota újonnan épült bölcsődéjét az augusztus 26-án, pénteken 10 órakor kezdődő átadási ünnepség keretében. A 1164 Bp. XVI. Felsőmalom u. 5-7. szám alatt található gyermekintézmény a szokásos bölcsődei ellátáson kívül az alább ismertetett új és különleges szolgáltatásokkal áll a XVI. kerület lakóinak rendekezésére

Időszakos Gyermekfelügyelet. A XVI. kerületben lakók számára bizonyára hasznos szolgáltatás lesz a gyermekfelügyelet, amelyet alacsony (várhatóan 300 Ft/óra) áron vehetnek majd igénybe – gyermekeikkel képzett szakemberek foglalkoznak, étkezést is biztosíthatnak számukra, míg a szülők a dolgukat intézik.

Játszóház. Ugyancsak ide tervezett új szolgáltatás a játszóház, amely a kisgyermekes (jellemzően gyesen lévő) anyukáknak teremt lehetőséget arra, hogy 1-4 éves gyermekükkel közösségben játszhassanak kellemes, otthonos hangulatban. Ez a kötetlen forma lehetőséget nyújt a gyerekeknek a bölcsődével való ismerkedésre, és a szülők is jobban megismerhetik belülről a bölcsődei életet.

Játékos gyermektorna. A gyermekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez szükség van a rendszeres mozgásra. Az bölcsőde csoportszobái, fás, játékos udvara módot ad a változatos mozgásra, a tornaszoba pedig baba-tornára is lehetőséget biztosít, gondozónő és gyógypedagógus közreműködésével. A gyermekek számára nem megerőltető, sérülést, túlterhelést nem okozó gyakorlatok eszközök, játékok segítik a foglalkozást.

Sószoba. Az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése céljából hozták létre az új bölcsődében a sószobát, melynek speciális levegője nagymértékben segíti az immunrendszer megerősödését. A száraz só terápia jótékony hatással van az asztmatikus jellegű, allergiás megbetegedésekre. A sószobát eleinte a kerület bölcsődései vehetnék igénybe, később szóba jöhet szélesebb körű használata is.

Babamuzsika. Ha a gyermekeket zenei ingerrel vesszük körül, akkor fejlődik a hallásuk, éneklési- beszéd- és ritmuskészségük, memóriájuk és mozgásuk. A közösen elsajátított dalokat, ritmusokat a szülők otthon a kisgyerekkel bármikor gyakorolhatják. A babamuzsika során dalokat, mondókákat tanulnak, mozgással, hangszerrel, ritmuskísérettel. A foglalkozásokra heti rendszerességgel kerül sor, alkalmanként 30 perc időtartamban.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez