Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.07.15. hétfő
Henrik, Roland, Vlagyimir
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29312444

A fogyás lélektana

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2011. október 5.
 


    Arra bizonyára sokan kíváncsiak, hogy napjaink embere vajon miért zsírosodik el. A válaszért nem is kell messzire menni, Losánszki Katalin, a Relax alakformáló szalon tulajdonosa egyszerűen összefoglalja a problémát: sokat eszünk, rossz időpontban, és általában rossz minőségű ételeket veszünk magunkhoz. Mindehhez hozzájárul az, hogy távol tartjuk magunkat minden erőfeszítéstől, így a rendszeres mozgás hiánya csak súlyosbítja ezt a problémát.
    Az elzsírosodásban fontos szerep jut a különféle méreganyagoknak, amelyek gyógyszerek, táplálékkiegészítők, tartósítószerek, stb. képében hatolnak be a szervezetbe. A bejutott mennyiséget a máj nem minden esetben képes feldolgozni, így a méreganyagok a zsírokhoz kötődve rakódnak le a szövetek között, tovább fokozva az elzsírosodás problémáját. Így jön létre a depóháj, ami elsősorban a nőknek, de néha a férfiaknak is nagy problémát okoz.
    Az alakformáló szakmában alma és körte típusokba sorolják a hasban, illetve popsiban túlhízott pácienseket, de olyan is van, akinek mindkét helyen kijut a jóból. Losánszki Kati pszichológus módjára lát neki az alakformálásnak – alapvetően megkeresi az okokat, amelyek az elhízáshoz vezettek, s megpróbál segítségükre lenni a hozzá fordulóknak, miként kerülhetik el az úgynevezett stressz-evést. Az ugyanis nagyon fontos, hogy mit és mikor eszünk! Ha már a zsírpárnák további növekedésének lelkileg gátat szabott, egy újabb meggyőzési folyamat kezdődik a vízfogyasztással kapcsolatban. A depóház megbontása ugyanis megköveteli a folyamatos méregtelenítést, és ez csak akkor következik be, ha a páciens vállalja, hogy naponta legalább 2-3 liter vizet elfogyaszt. Enélkül ugyanis értelmetlen a kezelés, ugyanis a zsírbontás kapcsán felszabaduló méreganyagok csak az életet adó víz segítségével képesek kijutni a szervezetből.

                         male3 male1

                         fem_3_b fem_3_a

   Ezután már a technológiai zsírbontási folyamatok következnek, melyekből számos változat áll rendelkezésre az alakformáló szalonban. Kati minden titkok tudója, aki egészségügyi képesítése mellé számos természetgyógyászati képzettséggel és különféle gépekkel is rendelkezik. Az általános moletteket köpölyözéssel és kézi nyirokmasszázzsal érdemes kezelni – a felbontott zsírok így jutnak el a keringési rendszerbe. Egy frissen szült kismamát sokkal könnyebb megszabadítani a súlyfölöslegétől, mint azt, aki évtizedek óta dédelgeti magán a zsírpárnákat. Itt hosszabb és néha fájdalmasabb is a kezelés. Ekkor kap szerepet a Regen tripoláris rádiófrekvenciás készülék, ami igen trükkös módon, az interferencia elvén hevíti fel a szövetek közötti zsírokat magas hőmérsékletre, hogy azok elfolyósodva távozhassanak onnan. A folyamatot a nyirokmasszázs (és mint már említettük, a vízfogyasztás) egészíti ki, amelyre akár egy másik berendezést is segítségül lehet hívni. Ez egy ügyes pneumatikus elven működő pulzáló berendezés, amely a felengedett zsírokat a lágyéki nyirokcsomók irányába tereli.

tripolar

    A kezelésben találhatók egészen extra folyamatok, melyekből ízelítőül csak annyit, hogy ez egyik ilyenhez Kati hévízi tőzegiszapot, netán thermokrémet és a tetejébe Fizolab Szaunapaplant használ, és a páciens a kezelés során gyakorlatilag gyógyító iszapban dunsztolódik. Kiegészítő kezelés lehet még az indiai fejmasszázs, az arc, dekoltázs, váll, kar kezelés, és még sok minden más, amit nehéz lenne egy rövid cikkben felsorolni.
   De minden gépnél és kezelési technikánál fontosabb lehet az a kellemes hangulat, amely itt tapasztalható. Minden arra irányul, hogy jól  érezze magát a vendég. Losánszki  Kati a sokat tudók bölcsességével hallgatja meg vendégeit, oktatja őket az élettani folyamatokra, és együtt örül velük a közösen elért sikernek. Negyven fölött már minden lerakódik, s az alak megőrzéséhez nagy-nagy önfegyelem és némi segítség is kell – ezt találják meg a fogyni vágyók a Relax alakformáló és kozmetikai szalonban.

Relax alakformáló és kozmetikai szalon • 1161 Budapest, Csömöri út  149.

• Tel: 06-1-405-4019 • Mobil: 06-30-900-3094 • e-mail: info@relaxform.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez