Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.09.22. péntek
Móric
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 27670704
   « Vissza

Kedves gimnazisták!

 « Cikkek és hírek 
2013. július 18.
 

   kepfile

     Tudom, itt a nyár, és senki sem akar suliról vagy érettségiről hallani, de előbb utóbb mindenkinek eljön az utolsó év. Én a Felvételi Előkészítő Bizottság tagja vagyok, és azért írok, mert minden év szeptemberében egy éves történelem és irodalom kurzust indítunk. Ez egy diákszervezet az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, egyetemisták tanítanak, garantált a közvetlenség, az interaktivitás és a segítőkészség. Miért írok most nyáron erről?
     Azért mert én is voltam gimnazista, és tudom, hogy nem könnyű otthon leülni egy történelemkönyv fölé, és valami távoli cél érdekében évszámokat tanulni egyéb szabadidős tevékenységek kárára. Ma már azonban egy tudás alapú társadalomban élünk, ahol hatalmas tudásmennyiséget kell összegyűjtenetek tanulmányaitok során, hogy sikeresek lehessetek. Az, amit felszedtek középiskolai és egyetemi tanulmányaitok során, és ahogy elvégzitek azokat, az egész életetek minőségét fogja meghatározni. A középiskola utolsó éve az az időszak, amikor el kell lőni az összes puskaport, és ehhez szeretnénk nektek segítséget nyújtani. Miért ajánlom nektek a FEB-et?
     Több okom is van rá. Az egyik az, hogy mivel korban közelebb vagyunk hozzátok, így a híd szerepét tudjuk betölteni a középiskola és az egyetem között. Közvetlenek vagyunk, és talán ti is bátrabban kérdeztek tőlünk olyan dolgokat, amiket esetleg az suliban nem mertek, akár a tananyaggal, akár az egyetemekkel kapcsolatban. A FEB nem csak egy előkészítő, hanem egy közösség is. Megismerkedhettek mind kortársaitokkal, mind velünk, gyakran születnek tanfolyamainkon hosszú távú barátságok. Az órák interaktívak és órán kívül is mindig számíthattok a segítségünkre. A tananyagot a legelejéről kezdjük, és szigorúan a legvégéig letanítjuk, így amire esetleg a gimnáziumi órákon már nincs idő, mi azt is „letanítjuk” nektek. Minden alkalommal íratunk teszteket is, hogy frissen megszerzett tudásotokat rögtön leellenőrizhessétek. Mindezek mellett tavasszal egy táborral koronázzuk meg a tanévet, ahol az érettségi előtt még egy nagyon intenzív tanításban lehet részetek. Szóval mindenkit nagyon sok szeretettel vár a FEB szeptemberben, és további jó nyarat!
     További információkat találhattok honlapunkon: http://feb.hu vagy bármilyen kérdéssel írjatok ránk facebookon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. augusztus 23.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez