Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.11.28. kedd
Stefánia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 27996409
   « Vissza

Vasárnap a Sashalmi piacon

 « Cikkek és hírek 
2015. május 15.
 

kepfile

Potenciális vasárnapi vevőjelöltek közelítenek a Sashalmi piachoz. Fele vevőnek fele bolt, mint szombaton...

   Az egyre szigorodó vasárnapi zárva tartási szabályozás a piacokkal kivételt tesz: az itt működő üzletek szabadon árulhatnak vasárnap is, és itt nem kell a tulajdonosnak beállnia a pult mögé. Körülnéztünk hát vasárnap, mi minden van a piacon.

    Elsősorban sok vevő, a forgalom közel fele a szombati csúcsforgalomnak. Talán a bolhapiaci részen van a legnagyobb nyüzsgés, és érdekes, hogy a shoppingoláshoz szokott réteg mintha itt élné ki hiányérzetét. Járnak a népek fel-alá a Kertvárosi Bisztró előtti, elég jelentős területen (ami mondjuk nyilván nem vetekedhet a Tescoval), böngészik a kínálatot, és vásárolnak is szépen, legalábbis erről árulkodik az árusok mosolygós arckifejezése. A vevőknek meg láthatólag mindegy, hogy mit vesznek, az a lényeg, hogy elköltsék a hétvégére szánt pénzt.
     De a biopiaci részen azért komolyabb dolgok is vannak. A bolhások miatt ide tömörödtek a palántaárusok, akinél nem csak egyesével, hanem akár ezerszám lehet sokféle palántát vásárolni (csak meg kell alkudni előre). Itt már vasárnapi boltok is találhatók, a zöldségesnél széles a választék, a Keksz neked-be is érdemes benézni.
     A hagyományos piacon a legnagyobb meglepetés az, hogy a Horváth Hús nincs nyitva – nem is tervezték, nincs árukészlet. Van viszont Magyar hentes, többféle tejárus is, ahol egyebeket is meg lehet venni. A virágos mindig nyitva van, a csirkések viszont zárva tartanak. Kulcsmásolás sincs, van viszont Biobolt, Magtár, Állateledel, és zöldségesből is több van nyitva, mint zárva. A Ruhaboltos Ági és a szuper vegyesboltos Kamilla gazdag árukészlettel várja a vásárlókat. Savanyúságot viszont csak egy alternatív zöldségesnél lehet vásárolni.
    Odafent a sínek vonalában nagyban működik a Lottózó – Dohánybolt, és mellette a presszó is nagy forgalmat bonyolít. A Makk ABC Görög Delikát teljes választékkal várja a vásárlókat.

Megjöttek az aranyhalak 

kepfile

Ismét vízzel van tele a piaci szökőkút, amely dísze a szépen felújított Sashalmi piacnak. Újdonság, hogy megérkeztek bele az aranyhalak is, melyeket az őszi vízleeresztés alkalmával kihalásztak, és a telet egy közeli mély medencében vészelték át. Hogy a három kívánságot teljesítő aranyhal ide került-e, sajnos nem tudjuk, de azért tessenek bátran próbálkozni...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. október 11.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez