Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.02.27. kedd
Ákos, Bátor
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28484542
   « Vissza

Miért menjünk a Művészetek Völgyébe?

 « Cikkek és hírek 
2015. június 11.
 

kepfile

     Budapest népességének jelentékeny része július 24. és augusztus 2. között elhagyja lakóhelyét. Ám nem holmi tengerparton piheg az árnyékban, hanem kultúrával múlatja az időt, méghozzá kis falvak kies parasztudvarain.
     Immár 25. éve vár Kapolcson és a környező falvakban a Művészetek Völgye, mely a negyed évszázad alatt volt csúcson és hullámvölgyben, ám mindvégig az ország legnívósabb és legnagyobb közönséget vonzó összművészeti fesztiválja maradt.
     Idén számos újdonsággal rukkol elő a szervezőgárda. A fiatalok visszacsábítására ismét élet költözik a dörögdi romos klastrom falai közé: a folkos fellépők után az éjszaka a DJ-ké lesz. A Blue sPot Major pedig a hazai könnyűzene legnépszerűbb előadóit vonultatja fel, a Kistehéntől a Quimby-ig.
    Kedvelt új helyszín lesz a rögtönzésekre építő Momentán Társulat udvara, és a poénmester Hajós András udvara. Elmaradhatatlan a Hobo Klub a nagy öregek visszaemlékezéseivel, koncertjeivel, A Kaláka Versudvarban kortárs költőkkel, írókkal találkozhatunk, van, akivel „megzenésítve”, és akár alkothatunk is velük közösen.
   Harcsa Veronika jazz-udvara a kifinomult muzsikák mellett helyet ad gyerekprogramoknak is. A Design Terminálban kreatív tárgyakra csodálkozhatunk rá, és elleshetjük az innovációval foglakozók műhelytitkait. A Fonó folkudvara és a Muharay Népművészeti Szövetség színpada a népzenének, néptáncnak ad teret. Felfedező utakat tehetünk idegenvezető segítségével, így megismerkedhetünk a falvak helyi legendáival is.
    A Hello Wood fából épített „faluja” miatt muszáj lesz átugrani Vigántpetendre. Az elmúlt években a kisebb programokkal a béke szigete volt Taliándörögd, most ismét bekerült a programfüzetbe, többek közt az említett klastrom-koncertekkel, és itt vár a Színház Színpad, ami egy helyszínre sűrít számos izgalmas színielőadást Pintér Bélától a Kapa-Pepe duóig. A felsorolás erősen hézagos, a részletes programért érdemes kattintani a fesztivál programfüzetére a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, elámulunk, mi minden vár ránk!
Nem szóltunk a gyerekprogramokról, a templomokban felcsendülő komolyzenéről, a számos kiállításról, kirakodóvásárokról, kockás abroszos vendéglátásról a helyiek portáin… És nem beszéltünk arról sem, hogy a programok csak az alapot adják. A lényeg a „fíling”, ami megismételhetetlen, csak itt érezni, a Balaton-felvidék csodás természeti közegében. Ezt nem érdemes kihagyni!
                                                                                                               Benedek Ágnes

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez