Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.09.22. péntek
Móric
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 27670149
   « Vissza

Lovas fejlesztések Csömörön, Cinkotán

 « Cikkek és hírek 
2016. április 12.
 

 1% – lovasterápiára

   A Kincsem Nemzeti Lovas Program keretében a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Lovas Szövetségen keresztül 2015-ben először biztosított támogatást az olimpiai szakágakban legalább B-szintű versenyeket rendezőknek. A négy díjlovas versenyt – közöttük a megyei bajnokság döntőjét – lebonyolító Csömöri LTKE 610 ezer forintot kapott. Ebből a pénzből Csömörön lólábkímélő új talajt kap a sportlovarda legtöbbet használt fedeles pályája. Cinkotán akácfa kerettel stabilizálják és szintezéssel kiemelik a pónisok versenypályáját, mert az esővíz rendre elmosta róla a homokot. Ezen kívül a lovasok és a nézők jobb kiszolgálására szélvédett kommentátor állást kap a műsorközlő. 

  Idén tíz éves lett a Csömör Kupa. A jubileumi év hat díjlovas versenyének kiírása a pónisoknak szól, hogy közülük minél többen kipróbálhassák tudásukat a Magyar Póni Klub Szövetség feladatainál magasabb szinten is. A Csömör Kupa első minősítő versenye április 30-án a Szedervölgyi Lovardában lesz Csömörön, majd rá egy hétre; május 7-én a Pest megyei Bajnokság fordulójával együtt a Cinkotai Földművelő Szövetkezet majorjában folytatódik a sorozat. A fő támogatók, az Auchan Liget Áruház és a Veres Péter úton működő Krisztina Hotel mellé idén belépett a Szakoly utcai Cinkotai Hús Kft.
   A Csömöri LTKE 2015-ben a Fővárosi Önkormányzat pályázatán lovasterápiára alkalmas lovat vett. Felszerelte, Magda Dóra személyében terapeutája is van.
   A tapasztalatok szerint azonban a XVI. kerületi Göllesz Viktor, Müller György iskolákba illetve a csömöri oktatási intézményekbe járó hiperaktív, autista vagy más fogyatékosságban szenvedő gyerekek szülei nincsenek abban a helyzetben, hogy a terapeuta bérének akárcsak a felét is önrészként fizetni tudják. A legrászorultabbak részére egy 30 fős, díjmentes csoportot szerveznek Cinkotán. Részükre az egyesület folyamatosan pályázatokat nyújt be és a 18716779-1-13-as adószámára várja az szja 1%-os felajánlásokat. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. augusztus 23.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez