
Mátyásföldön, a Veres Péter út szervizútja mellett található a Mandula cukrászda, melynek egyik különlegessége, hogy egyedi szülinapi gyermekzsúrok szervezésében segédkezik. A cukrászda szervesen egybeépült a Gourmand iskolával, ahol köztudottan cukrászokat is képeznek, de a Mandula ettől függetlenül önálló cukrászdaként működik. Hétvégente pedig gyerekzsúrokat rendeznek itt, kihasználva a hely adottságait. Körülbelül 15 főig alkalmas a díszterem a gyermekek fogadására. A szülinapi program sokrétű, 3 órás foglalkozást jelent: főzőprogramot és opcióként különböző választható kézműves foglalkozást. tartalmaz. Külön felszolgáló személyzet látja el a gyerekeket a szépen berendezett helyiségben. Az érkezést követően a vendégek lemehetnek a konyhára és elkészítik – felügyelet mellett – az ételeket, melyeket azután meg fognak enni. Például pizzát süthetnek és süteményt díszíthetnek. A főzőprogram másfél órás időtartamú. Az alapanyagok elő vannak készítve, de a pizzatésztát már a gyerekek gyúrják be, a feltétet ők szórják rá a tésztára és ők díszítik a sütiket is kedvük szerint. A közös főzés után következik a szülinapi köszöntés, ajándékok átadása és tortaevés, majd választott foglalkozással zárul a zsúr.


A cukrászda a tradicionális süteményeken kívül különleges édességeket is készít. Kizárólag minőségi alapanyagokat használnak fel a sütéshez. Az árak visszafogottak, az ár-értékarányra nagy hangsúlyt helyeznek: magas minőséget kínálnak, elfogadható áron, tudatformáló szándékkal. A sütik mellett hidegtálakat és salátákat is készítenek különféle alkalmakra. Kerületi rendezvényeken, kitelepüléseken is találkozhattak termékeikkel. Kóstoljátok meg, nem fogtok csalódni!

Fánk recept Kovács Zoltántól, a mátyásföldi Mandula Cukrászda mestercukrászától

Hozzávalók: liszt 500 g, élesztő 25 g, tej 250-300 ml, tojássárgája 2 db, porcukor 50 g, vanília 1/2 rúd , vaj 75g, só 8 g, rum 25 ml.
Az alapanyagok összegyúrásával képlékeny tésztát gyúrunk. Pihentetés után, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és letakarva kelesztjük a fánkokat. Felhevített olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Sütés után porcukrozva, lekvárral kínáljuk.
|