Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.11.28. kedd
Stefánia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 27996782
   « Vissza

Edda-Beatrice közös fúvószenekar

 « Cikkek és hírek 
2018. május 17.
 

Az Erzsébetligeti Majális esti koncertjén örömmel láttam viszont Nagy Ferót, akivel 1973 óta nem találkoztam, akkor viszont egy hónapig együtt laktunk Keszthelyen. Ferónak a hardvere kicsit megkopott, de a szoftver semmit nem változott! Következzék egy visszaemlékezés arról, hogyan alakított az Edda és a Beatrice közös fúvószenekart egy esküvői menet érdekében...

kepfile

Nagy Feró és a Beartice az Erzsébetligeti Majális színpadán

  Másodikos voltam a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Karán, s már több mint egy éve megalakítottuk és műveltük az Edda zenekart (én voltam a zenekar névadója – ez is legalább olyan jó név, mint a Helyi Hírek), nagy-nagy bulik voltak szombatonként az egyetemi bárban, a Bociban. Akkori barátnőm, későbbi feleségem, Beély Kati volt a basszusgitáros (a rockmúzeum szerint Kelet-Európa első női basszugitárosa – én vittem a bandába), Halász Józsi dobolt, és az ének nem volt igazán a helyén: Pataky akkor még sportpályafutásban reménykedett, fogalmunk sem volt ott kint az egyetemvárosban, hogy egyáltalán létezik.
 Valamelyik ügyes menedzserünk szerzett egy kiváló nyári fellépési lehetőséget: a keszthelyi Vendéglátóipari Szakközépiskola udvarán ácsolt színpadon kell játszani, fél órás váltásban a pesti zenekarral, a Baetricével. Nagy kihívás volt ez akkor a vidéki Eddának, de belevágtunk. A zenekari hangzást Miskolc akkori két kiváló énekesével, Focival (Fodor Attila) és Dudival (Darázs István) erősítettük. A legnagyobb gond az volt, hogy a dobos, Halász Józsi harmadéves volt, s neki nyáron egy hónap üzemi gyakorlatra kellett volna mennie, hogy érvényes legyen az éve az egyetemen. Ez alól csakis akkor adtak felmentést, ha az illető megházasodott.

 Szóval Józsi nősült Zalaegerszegen (ahová valósi volt nejével, Hugival együtt), mi meg összebútoroztunk a Beatricével. Ezt szó szerint kell érteni, hiszen úgy volt a színpad kialakítva a szakközép udvarán, hogy az iskolaépületből jött elő a zenekar, és ott is laktunk-éltünk, a tantermekben.
  Körbekóboroltuk a kihalt iskolát, s az egyik raktárban megtaláltuk a fúvószenekar felszerelését. Akkor jött az ötlet: kísérjük fúvószenekarral hazáig az ifjú párt. Nekiláttunk kiosztani a hangszereket. Volt ott minden: trombiták, nagydob, cintányér, pikoló, harsona, tuba. Nekem valami középmagas hangzású jutott. Nagyon érdekes volt, hogy a jó képességű zenészek pár óra gyakorlás után teljes magabiztossággal kezelték az idegen hangszereket, s délre össze is állt a fúvószenekar. Nagy Feró volt elől a tamburmajor., határozott kézmozdulatokkal vezényelte a (két) zenekart.
   A vonat kettő körül érkezett Zalaegerszegről az ifjú párral, a zenekar megbújt valami árokban, ami az állomás és a szakiskola között volt. Amint elmentek mellettünk, kimásztunk, felsorakoztunk mögöttük,, s Nagy Feró intésére rázendített a Beatrice-Edda Fúvósegyüttes, és a szállásig kísértük az ifjú párt. Ferenci Zotán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. október 11.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez