Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.02. szombat
Lujza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28509681
   « Vissza

Új kerékpárutak épültek Csömörön

 « Cikkek és hírek 
2019. szeptember 18.
 

   Az önkormányzati önerős utak legjelentősebb beruházása a Major úti kerékpárút megépítése volt, mely az M0-s felüljárón vezet át, és csatlakozik a XVI. kerületi Timur úti kerékpárúthoz. Ez a legforgalmasabb bekötő útja a településnek a főváros felé. A kerékpárutat Fábri István csömöri és Kovács Péter XVI. kerületi polgármester avatta fel, szimbolizálva a két önkormányzat együttműködését, ami az utolsó száz méter esetében XVI. kerületi költségvállalást is jelentett a közigazgatási határ átlépése miatt. Az M0-s felüljárón átvivő út nem csak a kerékpárosok, hanem a gyalogosok és a kerekes székesek számára is biztonságossá teszi a közlekedést a főváros és a nagyközség, illetve Csömör belső részei és a Majorszegi településrész között. Az út a négy évvel ezelőtt átadott Major úti kerékpárúthoz csatlakozik, amelyen kiépült az addig teljesen hiányzó közvilágítás.

kepfile

Kovács Péter XVI. kerületi és Fábri István csömöri polgármester találkozása a Timur utcába érkező csömöri kerékpárúton, a Csömöri Bringanap alkalmából

  A második legnagyobb léptékű fejlesztés a néhány éve átadott Laky bekötőút mellett megépült aszfaltos gyalogos és kerékpáros útvonal, amelyen egészen a Csömöri-patakig közlekedhetnek biztonságosan, majd onnan a horgásztóig mehetnek tovább. A több mint egy kilométeres út megépítésével a környék, különösen a Laky-hegy és Középhegy rekreációs, szabadidős lehetőségei is jelentősen javultak, ráadásul az útvonal illeszkedik a Csömöri Körtúra nyomvonalához.

  Az újtelepi részen a gyalogosan és kerékpárral is sokak által használt M0-s alumíniumhíd mindkét oldalához tavaly ősz óta szilárd burkolat és közvilágítással ellátott út vezet a csömöri oldalon. A XVI. kerületi önkormányzat is tervezi az út budapesti szakaszának kiépítését, és bár igen sokan járnak erre, a mindössze százötven méteres földút szakasz már nem nagyon zavarja az itt közlekedőket.

  A térségben Csömör építette meg a legtöbb kerékpáros útvonalat – melyek a főváros közelsége miatt a biztonságos gyalogos közlekedést is érdemben javították –, ráadásul teljesen saját, önkormányzati forrásból. A tervek között szerepel a negyedik kerékpárút, amelyik a Szabadság úton, az M0 felüljárón át éri el a XVI. kerületi Magtár utat. Erre a beruházásra a nyomvonal hosszúsága és magas költsége miatt pályázatot nyújtottak be. A XVI. kerület az újabb kerékpárút Magtár úton való folytatását tervezi, tehát itt is hasonló együttműködés várható a két önkormányzat között, mint ami a Major út – Timur utca esetében már megvalósult.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez