Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.11.21. csütörtök
Olivér
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 30026831

Farsangi fánk

 « Receptek 
2021. február 17.
 



   Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, tej, 4 db tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, olaj
  Az élesztőt a cukorral édesített tejben megfuttatjuk. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos, átszitált liszttel, a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 10 percig kelesztjük. Ujjunkkal óvatosan benyomjuk a közepüket, és aljukkal felfelé bő, forró olajba tesszük. Egyik oldalukat fedő alatt kis lángon sütjük, a másikat fedő nélkül nagy lángon. Itatóspapírra szedve csöpögtetjük le a zsírját, majd vaníliás cukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
                                                                                                                                                  Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. október 09.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez